Aspergesalade met rauwe ham, gekookt ei en yoghurtsaus (fase 1A + 1B)

Aantal personen

1 persoon

Bereidingstijd

20 minuten

Bereidingswijze

  • Kook de eieren tussen hard en zacht in. Snijd ondertussen de harde onderkant van de asperges en stoom ze in 4-5 minuten beetgaar. Laat even afkoelen.
  • Maak de yoghurtsaus door de Griekse yoghurt te mengen met de olijfolie, de verse kruiden en het citroensap. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
  • Verdeel de asperges, rode ui, eieren en de rauwe ham over een bord.
  • Besprenkel met de dressing en bestrooi eventueel nog met wat peper.
  • Eetsmakelijk!

Ingrediënten

  • 2 eieren

  • 1 flinke el Griekse yoghurt 0% vet

  • 2 plakjes rauwe ham

  • 200 g groene asperges

  • ¼ rode ui in ringen

  • 1 tl olijfolie

  • 1 tl vers citroensap

  • 1 tl verse bieslook, fijngehakt

  • 1 tl verse basilicum, fijngehakt

  • Peper

  • Zout