Bami met een Antilliaans tintje (fase 2B)

Aantal personen

1 persoon

Bereidingstijd

25 minuten

Bereidingswijze

  • Zet een pan met ruim water op.Wanneer het water kookt, doe je de noodles erin en laat je ze in 10 minuten gaar worden.
  • Kook ondertussen de broccoliroosjes in 3 tot 4 minuten beetgaar. Giet af en houd apart.
  • Spoel de noodles vervolgens af onder koud, stromend water en houd ook apart.
  • Snijd daarna de kipfilet in reepjes en kruid deze met het paprikapoeder, kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de reepjes kipfilet hierin, totdat ze gaar en goudbruin zijn. Zet de reepjes kipfilet apart.
  • Verhit nu opnieuw een eetlepel olijfolie en bak hierin de courgette, de rode paprika en de broccoliroosjes enkele minuten.
  • Voeg nu opnieuw de kipfilet en de noodles toe en maak de bami af met twee theelepels Kikkoman sojasaus. Voeg, als je wilt, ook de fijngesneden madame Jeanette peper toe.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge pan en strooi ze bovenop de bami.
  • Serveer de bami met een flinke hand verse kiemgroenten bovenop.
  • Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim noodles

  • 40-50 g kipfilet in stukjes

  • 100 gr broccoli in roosjes

  • 100 gr courgette, in plakjes

  • ½ rode paprika in stukjes

  • Flinke hand kiemgroenten

  • 2 el olijfolie

  • 2 tl Kikkoman sojasaus

  • 1 tl sesamzaadjes

  • ½ tl paprikapoeder

  • ½ tl kerriepoeder

  • Peper en zout

  • Optioneel: ½ madame Jeanette peper, fijngesneden