De afvaltrein dendert door

Ha leuke mensen,

Alweer een aantal weken onderweg en ik begin mij steeds fitter en beter in mijn vel te voelen. En ik moet zeggen: dat is een héél fijn gevoel. Ik loop de hele dag te stralen als een blij konijn. Ik weet natuurlijk niet hoe een blij konijn eruit ziet, maar als ie ietsiepietsie op mij lijkt… dan danst ie het hele konijnenhok door. Oh, natuurlijk vind ik mij zo af en toe heel erg zielig als er – bijna onder mijn neus – pasta-kip met groene pesto roomsaus wordt gegeten. Dat is en blijft toch wel een ‘dingetje’. Je kunt mij dit gerecht nl. op elk willekeurig tijdstip voorschotelen: geen probleem! Heerlijk!! Maar mijn mindset is inmiddels zo veranderd dat ik (met de woorden van Mieke Koster) zeg: niets smaakt zo lekker als slank zijn. En oh boy, dat is een waarheid met hoofdletters (in ieder geval voor mij).

Genietmomentje

Bewegen:

In mijn vorige blog meldde ik je al dat ik aan het trainen ben om een wandeling van 20 km te maken. Nu ik toch zo’n 12 kilo minder mee hoef te sjouwen, gaat het wandelen ook fijner. Ik loop bijna iedere dag een uur en 1x in de week schroef ik het tempo en afstand op. Aangezien ik nog veel achter de laptop zit, probeer ik mijn wandelmomenten goed in te plannen. Op een forum las ik dat mensen in de vroege ochtend gingen wandelen en dat ze dat heel erg goed beviel. En ja… inmiddels weet je dat ik van uitdagingen houd: ook ik stap vroeg mijn bed uit en ga wandelen. Dat is een grote uitdaging, aangezien ik h-e-l-e-m-aa-l geen ochtendmens ben. Mijn echtgenoot daarentegen stapt zonder problemen op werkdagen om 05:30 uur uit zijn bed, maar dan draai ik mij nog een keer om. ‘Sorry lieverd, ik hou heel veel van je, maar zo vroeg uit bed… no way!’ Maar om het vroege wandelgevoel te ervaren, stap ik nu dus ook rond 05:30 uur mijn bed uit. (Oke, oke, niet dagelijks… dat is echt te veel van het goede….). Wat een rust buiten, het luisteren naar het ruisen van de wind, de vogeltjes en het opsnuiven van de vroege buitenlucht. Het is allemaal 1 groot cadeau. Na een wandeling van een uur kom ik weer helemaal zen thuis. Dan volgt mijn ontbijt: magere kwark met PSgranola en een groot glas water. Oh mensen, dan kan ik mijn online en soms hectische dag weer helemaal handelen. En weet je wat nog een voordeel is: ik zie er ook een stuk beter uit tijdens de online meetings ;-)…. Dikke wangen, dubbele onderkin… allemaal verleden tijd en dat blijft wat mij betreft ook verleden tijd.

Dieet vs leefstijl

Nu we weer met 2 personen bij elkaar op visite mogen komen, komt ook de uitdaging van het afslaan van allerlei lekkers om de hoek kijken. Wat dat betreft had de lockdown ook wel z’n voordelen: niet meer wekelijks feesten en partijen hoeven af te lopen. Je kon ‘gewoon’ en zonder uitleg het PSdieet volgen. Tja, en nu wordt er weer druk geappt om op visite te komen. Leuk hoor, begrijp mij niet verkeerd. Maar nu moet ik dus gaan melden dat ik niets neem. Het woord ‘dieet’ wil ik eigenlijk al helemaal niet melden bij familie en vrienden. Die hebben meteen zoiets van: daar heb je haar weer. Jeanet kwam met het fantastische idee om het leefstijl te noemen. Dat klinkt zowel sjiek, stoer als hip en helemaal van deze tijd! Waar ik bij vriendenstel 1 appte dat ik niets nam, omdat ik op dieet was. Appte ik bij vriendenstel nummer 2 dat ik de laatste tijd heel erg op mijn voeding let en dat ik mijn eigen eten mee zou nemen. ‘Goed dat je dit appt’, antwoordde mijn vriendin. Eenmaal op visite kwam natuurlijk mijn ‘no go’ tegen allerlei hapjes en drankjes ter sprake. ‘Ja’, zei ik opgewekt ‘ik let op mijn voeding, echt een way of life. Inmiddels ben ik al 12 kilo kwijt en blablablablabla…’. In plaats van meewarige gezichten kreeg ik nu goedkeurende en instemmende blikken. Top, dank je wel Jeanet… ik volg geen dieet, ik leef mijn eigen stijl ;-).

Tot laterrr!!!

Gina