Getoast brood met gegrilde asperges, ei, ham en avocado-yoghurtdip (fase 2B)

Aantal personen

1 persoon

Bereidingstijd

15 minuten

Bereidingswijze

  • Kook het ei tussen ong. 4-5 minuten hard en zacht in.
  • Verwijder de harde onderkant van de asperges en wrijf ze in met de olijfolie.
  • Laat een grillpan goed heet worden en gril de asperges ong. 4 minuten tot ze goed gaar zijn, maar nog wel een bite hebben. .
  • Keer regelmatig om en bestrooi daarna met wat peper en zout.
  • Toast ondertussen de sneetjes brood goudbruin.
  • Maak de avocado-yoghurtdip door de avocado fijn te prakken en te mengen met de yoghurt, mosterd en wat peper en zout.
  • Serveer met het getoast brood, ei, de plakjes ham en de asperges.
  • Garneer met wat tuinkers.
  • Eetsmakelijk!

Ingrediënten

  • 2 el Griekse yoghurt 5% vet

  • 1 ei

  • 2 plakjes schouderham

  • 1-2 sneetjes koolhydraatarm of volkoren brood

  • 150 g groene asperge(tips)

  • ½ avocado

  • 1 el olijfolie

  • 1 tl mosterd

  • Tuinkers

  • Zout

  • Peper