Hartige quiche (fase 1A +1B)

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

45 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Maal de kaaskoekjes fijn in een keukenmachine en meng met de roomboter. Verdeel het mengsel voor de bodem over een met bakpapier beklede springvorm en druk het geheel goed aan.
  • Zet de bodem 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Klop de eieren samen met de Boursin Cuisine, peper en zout.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui totdat deze glazig ziet.
  • Voeg de champignons en prei toe en bak nog circa 5 minuten mee op hoog vuur.
  • Doe het groentemengsel in een vergiet en druk met de bolle kant van de lepel het meeste vocht eruit.
  • Doe de groenten terug in de pan en meng het eimengsel, de hamblokjes en de kruiden erdoor.
  • Voeg het mengsel toe aan de springvorm en leg de schijfjes tomaat en de olijven erboven op. Dek het af met aluminiumfolie.
  • Bak de quiche vervolgens 20 minuten in de oven.
  • Verwijder het aluminiumfolie en bak nog eens 20 minuten.
  • Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 4 zakjes PowerSlim kaaskoekjes

  • 4 eieren

  • 150 g hamblokjes

  • 1 tomaat, in schijfjes

  • 200 g champignons, in stukjes

  • 3 dunne preien, in stukjes

  • 1 sjalot, in stukjes

  • 5 zwarte olijven, gehalveerd

  • 4 el Boursin Cuisine light

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 el bieslook, fijngehakt

  • 1 el platte peterselie, fijngehakt

  • 1 el gesmolten roomboter

  • 1 el olijfolie

  • Peper

  • Zout