Je verjaardag vieren met Powerslim (Fase 2a!)

Met mijn verjaardag in zicht begon ook mijn streefdoel in zicht te komen! Mijn doel was om vóór mijn 30e verjaardag 15kg afgevallen te zijn! Op 25 augustus was het laatste weegmoment voor mijn verjaardag en ik hoopte zó dat het mij gelukt was om de -15kg te halen. ’S Avonds had ik een afspraak bij Nikita en ik kon niet wachten om op de weegschaal te gaan staan om te zien of ik mijn doel bereikt had! Eenmaal op de weegschaal was daar het moment… -15,6 kg! Helemaal blij kon ik vervolgens beginnen aan fase 2A en konden de voorbereidingen voor mijn verjaardag beginnen!

Fase 2a gaat normaal gesproken in als je een kilo zwaarder bent dan je streefgewicht. Dat had ik de week ervoor eigenlijk al gehaald, maar omdat Nikita toen nog op vakantie was heb ik ervoor gekozen om nog een week te wachten voor ik over zou stappen naar de volgende fase!

In fase 2a ga je 1 portie fruit toevoegen aan je lunchmoment en mag je wat meer producten gaan eten (zoals o.a. 20+ of 30+ kaas en filet américain)! Maar ook alle soorten thee zijn bijvoorbeeld weer toegestaan. Ik vond vooral de toevoeging van het fruit een feestje!

Nikita vroeg tijdens het laatste weegmoment of ik tijdens mijn verjaardag misschien een beetje zou gaan zondigen óf dat ik ‘gewoon’ verder zou gaan met het Powerslim programma. Ik koos er (zonder twijfel) voor om ‘gewoon’ verder te gaan. Zeker omdat ik nu een nieuwe fase in ging en ik was heel nieuwsgierig wat dit met mijn lichaam en gewicht zou doen. Ik koos wel voor een heel lekker feest-tussendoortje wat ik in de week van mijn verjaardag erg veel gegeten heb; de Frambozen cheesecake met een bodem van Powerslim biscuitjes en een theelepeltje Powerslim aardbeien jam als topping! Deze cupcake staat inmiddels écht bij mijn tussendoortjes-favorieten op de tweede plaats! (na de chunck! 😉)

De week vóór mijn verjaardag was ook mijn eerste werkweek weer na de vakantie en op donderdag hebben we dan altijd een vergadering met het hele team! De meeste collega’s hadden mij 5 weken niet gezien en in deze 5 weken was ik bijna 6 kilo afgevallen, de reacties die ik kreeg waren dan ook erg leuk! Wow, wat zie jij er goed uit! Maar ook kreeg ik een aantal keer te horen; nu stop je wel hé! Het is wel genoeg zo!

Mijn collega’s kennen mij inmiddels een beetje en weten dat ik eigenlijk elk jaar op de vergadering wel een taart bak!  Voor mijn collega’s dus een (niet zo gezonde) taart en voor mijzelf een heerlijke Powerslim cupcake! Omdat ik zelf niet heel veel geef om taart, was het voor mij dan ook geen enkel probleem om alle verjaardagstaarten te maken en opgegeten te zien worden door anderen!

Op mijn verjaardag zelf had ik de hele dag door visite. Mijn vrienden en vriendinnen kregen dus ook taart én ik had ’s middags een groepje vriendinnen uitgenodigd voor een lunch. Bij de lunch naast heel veel lekker ook wat bakjes met groenten en fruit gezet en ervoor gezorgd dat ik mijn eigen Powerslim lunch makkelijk klaar kon maken. Op deze manier kon ik ‘gewoon’ mee eten en net zo goed genieten van mijn eigen gezonde lunch! ’s Avonds sloot ik de dag af met familie en een barbecue! Mijn moeder had heerlijke salades gemaakt en had van mij de honing-mosterd dressing van Powerslim gekregen om daar aan toe te voegen! Ik heb heerlijke kip saté gegeten met salade! Mijn verjaardag was dit jaar dus (ondanks het dieet) écht een feestje!