Klaar voor de start? …..Af!

Mijn allereerste blog: ik neem je de komende periode mee op afvalavontuur!

Zoals zoveel vrouwen kamp ook ik met te veel hobbels en bobbels op plekken waar ik ze liever niet heb. In deze Coronatijd stond de weegschaal ‘ineens’ op 100+… (103 kilo en 6 ons om precies te zijn). Confronterend om zo’n getal op de weegschaal te zien. En ja…ik weet het: een getalletje op de weegschaal zegt niet altijd iets, maar als je toch ziet dat de 100 wordt aangetikt… tja… dan word je toch wel even aan het denken gezet. Ik in ieder geval wel.

Op FB zag ik meerdere keren een voor en na foto van dames (en een paar heren) voorbijkomen. Wauwwww, dat wil ik ook: afvallen, maar geen honger lijden! Na mijn postcode ingetikt te hebben, zag ik o.a. de website van Jeanet. Een no-nonsense website met dames die allemaal ervaringsdeskundigen zijn: daar houd ik van.

Een appje voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek was dan ook vrij snel verstuurd . En wat schetste mijn verbazing: binnen no time kreeg ik al een reactie terug en een dag later was ik op gesprek. No way back, zeg maar.

De klik was er direct, zowel Jeanet als Joke gaven mij het gevoel in goede handen te zijn. Met een heleboel informatie rijker EN het startpakket begon mijn PowerSlim avontuur.

Nu moet je weten dat ik graag van avontuur en uitdagingen houd, dus dat komt goed.

Bij alles wat ik doe, doe ik het ook op de letter nauwkeurig. Dus eerst braaf alles ingelezen, boodschappen in huis gehaald en 2 dagen later begonnen aan mijn afvalwedstrijd: klaar voor de start? Jazeker, ben ik klaar om te beginnen, ik sta gewoon te popelen. AF!! Oke, there we go…

Dag 1 begon goed en gestructureerd: alle eetmomenten in bakje op aanrecht… heerlijk overzichtelijk en duidelijk. Maar dan… uitdaging nr. 1: het slikken van de vitamine- en magnesiumpil. Ai…, wat zijn die dingen groot en aiii als die nu in mijn luchtpijp schiet en aiii…. Kortom: pillen gingen linksom of rechtsom niet naar binnen, met als gevolg dat ik ze niet innam. Stom, stom, stom natuurlijk. Gelukkig was daar mijn lifeline: mijn directe appverbinding met Jeanet en Joke. Hier kreeg ik de tip om ze te verpulveren. Thuisgekomen dacht ik: ja, verpulveren leuk, maar hoe doe ik dat dan? Tot mijn oog viel op….

My good old aardappelstamper.

Nu ik toch geen aardappels meer eet en het thuisfront ook geen echte stampertjes zijn, komt ie nu goed van pas. Dit is mijn nieuwe ochtendritueel: stampen met pillen.

De komende blogs zal ik wat uitgebreider stilstaan bij mijn overwinningen, struggelingen etc. op weg naar mijn gezonde en ideale gewicht.

Tot laterrrr leuke mensen!

Gina