Na het starten… (blog 2)

Zoals ik in mijn vorige blog vertelde vond ik het starterspakket erg fijn als start voor Powerslim! Na het starterspakket heb ik de lekkerste producten geshopt bij mijn coach en ben ik mijn eigen manier gaan zoeken om PowerSlim toe te voegen aan mijn dagelijkse ritme. In het weekend was dit niet zo lastig. Ik start ’s ochtends rond 8 uur met kwark en muesli, neem rond half 11 een lekker tussendoortje naar keuze, lunch (vaak met brood) rond 1 uur, tussendoortje om half 4, avondeten om 6 uur en het laatste tussendoortje is vaak tussen 8 en 10 ’s avonds. Voor mijn werkdagen was het nog wat meer zoeken naar een goede manier. Ik werk in het onderwijs en heb dus op gezette tijden pauze, in principe maakt dat natuurlijk niet uit, want ik kon mijn eet-tijden wel aardig aanpassen aan mijn dagplanning. Zo neem ik standaard mijn kwark ’s ochtends mee in een beker, omdat ik anders veel te vroeg zou ontbijten om voor mijzelf goed uit te komen. Waar ik meer tegenaan liep was dat ik vaak als tussendoortje om half 11 kies voor een lekkere reep o.i.d., maar omdat wij als school een ‘gezonde-school’ zijn, eten de kinderen verplicht fruit om half 11 en mogen ze geen koek of snoep mee naar school (best logisch).  Omdat ik nog geen fruit mag in fase 1, kon ik natuurlijk niet in het bijzijn van de kinderen een gezonde reep eten, want dat is niet echt een goed voorbeeld! Om er toch voor te zorgen dat ik mijn tussendoortje binnen krijg, eet ik mijn tussendoortje nu even wat sneller in de personeelskamer bij het halen van een kop thee. Het nadeel hiervan is wel dat ik niet écht kan genieten van het momentje, maar dat is even niet anders…

Tijdens mijn start met Powerslim was alles net een beetje aan het herstellen van de Corona lock-down, dus waren er weinig feestjes of etentjes gepland, wat het voor mij erg makkelijk maakte om mijzelf overal aan te houden.. nu alles weer wat meer op gang komt heb ik steeds vaker toch weer een verjaardag, een etentje met het werk of vriendinnen enz. Hoewel inmiddels iedereen in mijn omgeving wel weet dat ik met PowerSlim bezig ben, vind ik het zelf soms toch nog wel lastig om mee te gaan naar bijvoorbeeld een restaurant. Van mijn coach krijg ik gelukkig veel hulp en heb ik bijvoorbeeld geleerd om vooraf de menukaart te bekijken als je gaat lunchen of uit eten gaat, op die manier weet je al wat er op de kaart staat en kun je kijken wat het beste past bij je dieet.

De eerste keer ging ik met de familie eten bij de pizzeria. Ik had de kaart bekeken en zag dat ze een heerlijke geitenkaas-salade op het menu hadden staan, dus mijn keuze was snel gemaakt! Bij het bestellen van de salade gaf ik aan dat ik geen dressing mag i.v.m. mijn dieet en ook geen pitten/noten of kaas. De serveerster schrijft alles netjes op en loopt richting de keuken om het door te geven, na 5 minuten komt ze terug en stelt ze mij voor om voor een andere salade te gaan; ‘’Een geitenkaassalade zonder (geiten)kaas is wel erg karig’’ (uhh oeps)… Uiteindelijk smaakte de salade heerlijk en was deze op wat stukjes appel en gedroogde tomaat na, helemaal PowerSlim-proof!

Note to myself: De volgende keer ook aangeven dat je geen fruit mag! 😉