Siciliaanse rosbief met caponata (fase 1A + 1B)

Aantal personen

8 personen

Bereidingstijd

105 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Verhit de roomboter in een vuurvaste braadslee (of pan) op middelhoog vuur.
  • Wrijf de rosbief in met zout en peper en bak in 6 minuten rondom bruin.
  • Dek goed af met aluminiumfolie en zet 1,5 uur in de oven.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Bak de bleekselderij, ui, aubergine en paprika 5 minuten, tot alles zacht is geworden en doe de overige ingrediënten (behalve de amandelsnippers en de basilicum) erbij.
  • Breng de caponata op smaak met zout en peper.
  • Verwijder de aluminiumfolie van de braadslee.
  • Doe de caponata bij het vlees en zet het vlees nog 1 uur in de oven, tot het naar wens gaar is.
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • Serveer met de geroosterde amandelsnippers en de basilicumblaadjes.
  • Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 ½ kg rosbief aan één stuk

  • 2 stengels bleekselderij (grofgehakt)

  • 1 rode ui (grofgehakt)

  • 1 aubergine in stukjes

  • 1 groene paprika in stukjes

  • 400 g tomatenblokjes uit blik

  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

  • 3 el kappertjes

  • 3 el Kalamata olijven (ontpit en grofgehakt)

  • 1 lange rode Spaanse peper in dunne ringen

  • 2 el rodewijnazijn

  • 1 el roomboter

  • 1 el olijfolie

  • Geroosterde amandelsnippers (vanaf fase 2B)

  • Verse basilicum

  • Peper en zout