Vakantie met PowerSlim! (blog 3)

Whoohoo, zomervakantie!! Aan het eind van het schooljaar krijg je als juf vaak veel cadeautjes om je te bedanken voor het schooljaar! Heel lief natuurlijk, maar de dingen die je krijgt zijn vaak eetbaar, niet gezond en passen niet echt in het PowerSlim programma! Voor mij een goede reden om niet te lang met alle chocolade te blijven zitten, maar anderen hier blij mee te maken! Één voordeel is dat ik erg houd van bakken, dus de meeste chocolade komt wel op als vulling in een taart voor een ander! De koekjes en andere lekkere dingen die ik gekregen heb, heb ik zo snel mogelijk weggegeven aan familie.. Zo blijf je er niet te lang naar kijken en raak je niet in de verleiding om toch iets te pakken.

Ik zag best een beetje op tegen de vakantie, mijn ‘normale’ ritme valt dan wat meer weg en ik ben meer thuis of onderweg om leuke dingen te ondernemen… Daardoor moet ik soms meer voorbereiden en goed bedenken wat ik op een dag ga eten. Ook kom je meer in de verleiding om ongezonde dingen te eten, omdat je vaker thuis zit. Door niks in huis te halen is dat goed vol te houden.

In mijn vakantie mocht ik al snel overstappen naar 5 eetmomenten, waar ik zelf wel aan toe was, omdat ik vaak het 6e eetmoment met moeite aan het eten was… In de vakantie ontbijt ik wat later dan normaal en zo kan ik mijn 5 eetmomenten makkelijk plannen over de dag. Ik heb er, in overleg met mijn coach, voor gekozen om het ochtend-tussendoortje te laten vallen. Nu eet ik iedere 3 uur (09:00 uur – 12:00uur – 15:00 uur – 18:00uur en 21:00 uur). Het overstappen naar 5 momenten ging mij erg goed af en ik was hier snel aan gewend. Na de eerste week vakantie had ik mijn draai aardig gevonden, maar toen kwam de volgende uitdaging; een lang weekend op vakantie! Op de planning stond Zeeland en de weersvoorspelling was warm; 36 graden! Ik heb dus eerst een grote koelbox opgehaald bij mijn ouders die aangesloten kon worden in de auto én in een stopcontact, want een gesmolten chunck leek mij ook niet echt lekker. Omdat al mijn dag-doosjes niet in de koelbox konden, heb ik ervoor gekozen om de doosjes te vervangen voor plastic zakjes met zip sluiting. Per dag een zakje gevuld met eetmomenten en deze in de koelbox gedaan.

Bij de laatste weeg-afspraak vóór de vakantie heb ik gekozen voor een paar extra lekkere producten, want vakantie is ten slotte ook een feestje! Zo ging ook de chocoladepasta mee, maar ook de karamel zeezout stroop en de honing-mosterd dressing! Voor de zekerheid had ik wat extra eetmomenten in de koelbox gestopt voor het geval dat er iets tussen zou komen of ik tóch zin zou hebben in een ander product. Tot slot nam ik ook de koekjes mee, zo kon ik op een terrasje tóch een koekje eten bij de thee of koffie! Goed voorbereiden blijft bij mij steeds écht de sleutel tot succes voor het PowerSlim programma!