Wanneer het even wat minder gaat….

Ja helaas.. de titel zegt het al.. Afvallen gaat met vallen en opstaan en het kan (helaas) niet altijd goed gaan! Ik ben inmiddels aanbeland in fase 2b, weer wat meer eten toevoegen aan mijn dagelijkse ritme, maar toen kwam toch de verleiding en heb ik buiten het boekje om gedacht; Ach, wat kan een koekje met ‘minder suiker’ nou voor kwaad… Nou ja, op zich kan dat niet heel veel kwaad, maar er zit meer rotzooi in zo’n koekje dan de verpakking je laat denken.. (tip 1: lees altijd een etiket!)

Van een koekje alleen wordt je natuurlijk niet dik (en dat koekje was ook slechts een voorbeeld) , maar ik baalde er wel van dat ik mij nu in de opbouwende fase ineens niet meer aan PowerSlim kon houden. Tijdens de ‘strenge’ fase heb ik echt geen moment last gehad van twijfelmomentjes en had ik maar weinig moeilijke momenten, maar nu ik weer wat meer mag, kom ik toch steeds meer in de verleiding en wordt het voor mij juist moeilijker! Iets wat ik eigenlijk van te voren al wel wist, want het afvallen op zich zou iedereen moeten kunnen (met een beetje doorzettingsvermogen) maar het vasthouden van je gewicht en het aanwennen van een nieuwe levensstijl, dat maakt het lastig!

Bij mijn PowerSlim coach gaf de weegschaal helaas dan ook meer gewicht aan, dan ik op die weegschaal zou willen zien (en wat ik al zei; dat komt echt niet door een suikerarm koekje). Dat was ‘toevallig’ net in een warme week en mijn vochtpercentage was in de meting dan ook erg hoog, maar ja… ik had mij afgelopen week ook wat slechter gehouden aan het drinken van 2 liter water en aan het eten van genoeg groenten. Voor mij was dit een echte eye-opener dus en ik baalde vooral erg van mijzelf. Waarom lukte het mij zó goed toen het nog ‘streng’ was en waarom maak ik het mijzelf nu zo moeilijk, nu ik weer wat meer mag?!

Gelukkig kan ik bij mijn coach echt alles vertellen wat ik maar wil en kan ik haar altijd vragen om hulp en advies! Dat is dus ook wat ik gelijk gedaan heb… Ik heb eerlijk verteld wat ik wel (of juist niet) gedaan had in de voorafgaande week en daarbij aangegeven dat ik wel baal en het graag anders wil opbouwen. Samen met mijn coach dus gekeken hoe ik de volgende week het beste aan kan pakken en vooral mijzelf herpakt om er weer voor te gaan!

Courgette spaghetti – Meerzadenbolletje van PS met tartaar en PS pindakaas als pindasaus

Ik vond het heel interessant om te ontdekken hoe ik nu om ga met een teleurstelling op de weegschaal. Waar ik eerder echt niet raar stond te kijken van een paar ons meer of minder, vind ik het nu echt belangrijk dat ik rond mijn streefgewicht blijf! Ik denk dat ik daar al de helft mee gewonnen heb! Nu nog uitvinden wat voor mij het beste helpt op de momenten dat het even moeilijk is.. en zo las ik op internet een mooi hulpmiddel; als je een moment hebt dat het even wat minder gaat, herpak jezelf dan weer! Die kleine dingen maken je echt niet dik!

Het aanpassen van je levensstijl heeft tijd nodig.. ik gun mijzelf die tijd en heb dus nu gemerkt dat ik er nog niet ben! Zó fijn dat ik mijn PowerSlimcoach nog een hele tijd ‘op mijn schouder heb zitten’.