Zalm teriyaki met rijst en zoetzure komkommersalade (fase 3)

Aantal personen

1 persoon

Bereidingstijd

35 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Maak de zoetzure komkommersalade door de komkommer in een schaal te mengen met de azijn, zoetstof en de peper. Laat minstens een halfuur marineren.
  • Meng de sojasaus, sesamolie, azijn, honing, knoflookpoeder, gemberpoeder en het water goed door elkaar.
  • Leg de zalm in een ingevette ovenschaal en schenk de saus eroverheen. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal na 10 minuten de folie eraf, bestrijk nog een keer met de saus en bak nog 5 minuten.
  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoom de peultjes gaar in ong. 5 minuten.
  • Giet de rijst en de peultjes af en meng met de veldsla en de rode peper. Leg de zalm erbovenop en maak af met de sesamzaadjes.
  • Haal de komkommersalade uit de marinade en serveer bij de rijst.
  • Eetsmakelijk!

Ingrediënten

  • 150-200 g zalmfilet

  • 40 g zilvervliesrijst (ongekookt)

  • Flinke hand veldsla

  • 100 g peultjes

  • ¼ rode peper, zeer fijngehakt

  • 1 el sesamzaadjes, geroosterd

  • ½ el olijfolie

  • 1 el sojasaus

  • ½ tl sesamolie

  • 1 tl azijn

  • 1 tl water

  • 1 tl honing

  • Snufje knoflookpoeder

  • Snufje gemberpoeder

  • Zoetzure komkommersalade
  • ½ komkommer in dunne linten

  • 1 flinke scheut azijn

  • 1 tl zoetstof

  • Versgemalen peper