Aantal personen
1 persoon
Bereidingstijd
35 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Maak de zoetzure komkommersalade door de komkommer in een schaal te mengen met de azijn, zoetstof en de peper. Laat minstens een halfuur marineren.
- Meng de sojasaus, sesamolie, azijn, honing, knoflookpoeder, gemberpoeder en het water goed door elkaar.
- Leg de zalm in een ingevette ovenschaal en schenk de saus eroverheen. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal na 10 minuten de folie eraf, bestrijk nog een keer met de saus en bak nog 5 minuten.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoom de peultjes gaar in ong. 5 minuten.
- Giet de rijst en de peultjes af en meng met de veldsla en de rode peper. Leg de zalm erbovenop en maak af met de sesamzaadjes.
- Haal de komkommersalade uit de marinade en serveer bij de rijst.
- Eetsmakelijk!
Ingrediënten
150-200 g zalmfilet
40 g zilvervliesrijst (ongekookt)
Flinke hand veldsla
100 g peultjes
¼ rode peper, zeer fijngehakt
1 el sesamzaadjes, geroosterd
½ el olijfolie
1 el sojasaus
½ tl sesamolie
1 tl azijn
1 tl water
1 tl honing
Snufje knoflookpoeder
Snufje gemberpoeder
- Zoetzure komkommersalade
½ komkommer in dunne linten
1 flinke scheut azijn
1 tl zoetstof
Versgemalen peper