Ervaring Marlieke

Al van kinds af aan ben ik gek op zoetigheid; koek, snoep, cake, taart, noem het maar op. Ook fastfood was favoriet. Wanneer je je eigen bedrijf een soort van vernoemd naar een bepaalde hamburgerketen dan snap je het wel. Dit alles was als kind qua gewicht geen probleem. Ik sportte veel en op redelijk hoog niveau. Ik was altijd overal de kleinste en dunste, de springer in het veld.

Toen ik op mijn 25e een vrij ernstige rugblessure opliep kon ik (behalve wandelen) niets meer doen aan sporten/bewegen. Dit in combinatie met al een aantal jaar op mezelf wonen en studenten-levensgewoonten zorgde ervoor dat ik in de laatste jaren langzaam groeide. Het ging heel gelijkmatig dus het “viel niet zo op”. Iedere keer verzon ik een nieuw maximaal gewicht waar ik niet boven wilde komen wanneer ik op de weegschaal ging. “Hier wil ik echt niet boven komen”. Na meerdere pogingen om zelfstandig af te vallen met weinig resultaat en dan dus van korte duur, gaf ik het maar op. Misschien hoorde dit bij mijn leeftijd nu, ik was ook geen meisje van 18 meer.. “zo erg is het nu ook weer niet”, er zijn zat vollere meiden van mijn leeftijd”..

Op een dag hoorde ik via de nicht van mijn moeder over PS Food and Lifestyle, Slank&Power by Jeanet. De volgende ochtend in de trein naar werk besloot ik niet langer te twijfelen en maar gewoon meteen te mailen. Ik kreeg direct antwoord met een aantal data voor een kennismakingsgesprek. Diezelfde middag kon ik nog terecht. Dit snelle handelen was heel goed voor mij, anders was ik misschien wel weer teruggekrabbeld.

De spanning verdween al heel snel door de gezellige maar professionele sfeer van het gesprek, het voelde direct goed en ik kreeg hoop dat dit het dan wel eens zou kunnen zijn voor mij. Wat voor mij wel eens lastig is, is dat ik een allergie voor pinda’s en noten heb. Uiteraard let ik hier in de supermarkten op bij het kopen van producten en met buiten de deur eten. Mijn coach Jeanet had nog niet eerder iemand met zo’n allergie gehad maar reageerde hier positief op. Ze zag het niet als een beperking, maar als een uitdaging en ging meteen allerlei dingen uitzoeken. Dit gaf mij een goed gevoel.

In de week er na besloot ik het traject aan te gaan. Toen ik weer op consult kwam lag er een lijst van alle PS Food and Lifestyle producten klaar met allergie informatie. Wat een fijne voorbereiding van mijn coach! Het starterspakket was niet geschikt voor mij, dus met de lijst erbij stelden we samen een eerste weekpakket samen. Geheel afgestemd op mijn allergie. Er bleven nog genoeg producten over die in aanmerking kwamen!
In de zomervakantie startte ik met het traject. Zo had ik mooi de tijd om rustig te wennen aan de nieuwe levensstijl en aan de producten. De eerste 2/3 dagen had ik wat suiker-detox verschijnselen(confronterend ha ha ). Daarna ging alles eigenlijk van een leien dakje. Het eetschema was heel goed vol te houden en de producten allemaal super lekker. Vooral de tussendoor repen waren meteen favoriet. Daar keek ik iedere dag naar uit. Eens een zoetekauw altijd een zoetekauw, maar nu een gezondere en bewustere. De spreekwoordelijke knop ging om (een uitspraak waar ik zelf voorheen van walgde en altijd dacht jaja, wat een geneuzel..). Ik werd fanatiek en hield mij heel streng aan alles: de eettijden, de hoeveelheden etc. Het getal op de weegschaal schoot naar beneden en al snel verlegde ik dat getal op de weegschaal steeds verder naar beneden voor mezelf, “hier wil ik onder zitten”, zoals ik dat eerder andersom deed met de steeds grensverleggende maximale getallen. Super motiverend. Eveneens als de goede begeleiding van Jeanet (die best wel streng is! maar altijd rechtvaardig en met humor).

Na 4 maanden zat ik ruim 2 kg onder mijn streefgewicht (-13kg). Dit had ik nooit durven dromen. Ik voel mij beter dan ooit. Ik ben heel blij en dankbaar voor mijn nieuwe lichaam en levensstijl! Ik weet nu wat ik kan eten, hoe het allemaal werkt en wat voor míj werkt. PS Food and Lifestyle is geen dieet maar een levensstijl. Een die ik omarmt heb en niet meer loslaat. Dat is zeker!

Voor en na foto Marlieke
Grafiek Marlieke